Beras yang tumpah ke dalam periuk, ibarat limpahan rezeki yang melimpah ruah daripada Allah s.w.t. Membawa kemakmuran yang berterusan. Semoga dapur Beras Tumpah saya juga dapat memberi manfaat kepada semua insan.... Insya'allah.

Jumaat, 28 Oktober 2011

Roti Sardin.

Nak uli dan tebar roti canai tak sempat, jadi saya create satu resipi yang ringkas dan mudah macam ni.

Ini la roti sardin ala beras tumpah.  Nak buat? senang je.

Bahan-bahan:
4 keping roti
1 tin sardin (kecil)
2 biji telur
1 labu bawang besar.(potong dadu)
garam secukup rasa.

Cara-caranya:
1.  Hancurkan sardin.
2.  Masukkan telur, bawang dan garam ke dalam sardin dan pukul hingga sebati.
3.  Celupkan roti satu persatu ke dalam campuran telur hingga rata.
4.  Bakar selama 2 minit menggunakan sandwich maker. (guna kuali pun boleh - ratakan minyak dulu)
5.  Hidangkan bersama kacang panggang.

Simple je kan. Kalau tambah daun bawang dan daun sup lagi sedap.  







Tiada ulasan:

Rakan-rakan