Beras yang tumpah ke dalam periuk, ibarat limpahan rezeki yang melimpah ruah daripada Allah s.w.t. Membawa kemakmuran yang berterusan. Semoga dapur Beras Tumpah saya juga dapat memberi manfaat kepada semua insan.... Insya'allah.

Jumaat, 11 November 2011

Puding Jagung Gardenia.


Resepi ni saya create sendiri dan berikan nama sendiri.  Asalnya saya makan puding ni sebagai pencuci mulut semasa kursus yang lepas.  Nak tanya resepi, chefnya tah kat mana.  Jadi agak-agak je la bahannya.

Bahan A:
30 gm agar-agar.
1 liter air.

Bahan B:
1 tin jagung.
1 tin susu cair.
6 keping roti gardenia.
2 biji telur.
2 cawan gula.
500 ml air.

Cara-cara:
1.  Masakkan agar-agar dengan 1 liter air hingga hancur.
2.  Kisarkankan semua bahan B.
3.  Setelah agar-agar hancur, masukkan semua bahan yang telah dikisar.
4.  Masak hingga mendidih.
5.  Masukkan dalam loyang dan sejukkan hingga beku.

Tiada ulasan:

Rakan-rakan