Murtabak Maggi.

Apa lagi ya nak buat bila kena PKP ni. Dok enrol ePSA pun x lepas-lepas. Kita masak je la. Kenyangkan perut.  Menu apa?  Simple-simple dah la. Murtabak Maggi.


Bahan-bahan:

2 peket mee maggi perisa ayam
seketul isi ayam bahagian dada (pootong dadu)
5 biji telur
2 sudu makan rempah kurma
2 biji kentang (potong dadu)
1 labu bawang besar (potong dadu)
3 ulas bawang putih (ketuk dan cincang)
3 tangkai daun sup (potong halus)
Minyak untuk menumis
garam secukup rasa


Car-cara:
1.  Celur maggi hingga kembang dan toskan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih.
3. Masukkan  rempah kurma
4. Masukkan ayam dan kentang.
5. Masak hingga hingga kentang lembut.
6.  Masukkan garam dan perencah maggi.
7. Masukkan bawang besar, maggi, daun sup. Gaul sebati. Tutup api.
8. Masukkan telur, gaul sebati.
9. Panaskan pemanggang ajaib, lenserkan sedikit minyak, Tuangkan semua bahan yang siap dimasak tadi ke dalam pemanggang,  Biarkan di atas api perlahan selama 5 minit sebelum diterbalikkan.


Dah masak, boleh la potong dadu untuk dihidangkan.

Simple kan.


Ulasan