Beras yang tumpah ke dalam periuk, ibarat limpahan rezeki yang melimpah ruah daripada Allah s.w.t. Membawa kemakmuran yang berterusan. Semoga dapur Beras Tumpah saya juga dapat memberi manfaat kepada semua insan.... Insya'allah.

Jumaat, 9 Mac 2012

Rezeki coklat!

Assalammualaikum...
Sejak kebelakangan ini, saya jarang mengunjungi blog ni.  Sibuk sikit la.... sibuk???? ermmm, sibuk dengan hobi baru.  Hobi yang memberi pendapatan tambahan.   Apalagi kalau bukan BISNES COKLAT!!!!

Macam mana ya ini bermula, entah la... cuma yang pasti, saya memang suka dengan coklat.  Mula-mula buat coklat untuk makan sendiri sahaja.  Lepas tu dapat inspirasi untuk memulakan bisnes kecil-kecilan.  Bermula dengan praline, sekarang sudah makin berkembang.






Mula-mula bawa sampel untuk kawan-kawan rasa.  Lepas tu ramai yang order.  Bestnya!!! Saya jual murah aje.  15 biji praline untuk RM5.00.

Kemudian ada rakan yang minta saya buatkan hantaran.



Daripada hantaran, ada yang minta saya buatkan hadiah birthday.


Lepas tu, saya tingkatkan lagi kemahiran dengan membuat lolichoc.



yang best sekali bila dapat buat lolichoc yang macam ni.


Lepas tu, advance sikit, saya mula menyediakan door gift.




Kemudian hantaran pun makin advance....



dan, ada juga kawan yang requested bouquet macam kat bawah ni.



Comel tak????

Hantaran dalam kotak pun dah semakin advanced dengan variasi warna yang lebih menarik mengikut tema yang diminta oleh pelanggan.





Seronok rasanya bila dapat memenuhi permintaan pelanggan dan mereka berpuashati.  Saya pun dah melancarkan page saya di facebook.  Uyan's Chocolate Gift.  

Untuk hari raya nanti saya bercadang untuk mempromosikan Ketupat Praline.



Dan saya juga dah berjaya belajar membuat white praline dengan isian coklat ganache.



Jadi, saya sangat bersyukur kerana Dapur Beras Tumpah saya ni, terus memberi manfaat yang berterusan untuk saya dqn keluarga.

Rakan-rakan